Till startsidan

Om våra ekostugor

Stugorna ligger en och en i enskildhet och omges av en fridfull tystnad. Alla stugor får sin el från solenergi och som belysning använder vi fotogenlampor, stearinljus och energisnåla ledlampor. Vi har installerat energisnåla kylskåp/kylboxar och gasspisar från Exergon och samtliga stugor är utrustade med hygieniska och fräscha Pacto-toaletter som är ett ekologiskt toalettsystem utan el och vatten (läs mer om Pacto här). Kranvattnet är sjövatten som gästerna själva pumpar upp till huset och dricksvatten levereras till stugan. I alla stugor finns ett 230 V eluttag avsett för att kunna ladda mobiltelefonen.

Näs naturreservat och Skedvisjön ligger på gångavstånd och det finns tillgång till roddbåt och cyklar vid alla stugor.

Ved ingår i alla stugor och husdjur är välkomna. Husdjur är OK

Pris: Priserna på stugorna varierar. Gå in på respektive stuga för att läsa mer. En förskottsinbetalning på 1 000 kr betalas in i samband med att bokningen blivit bekräftad. Eftersom stugorna är ekologiska krävs ett visst förberedelsearbete innan gästerna anländer och uteblir gästerna betalas dessa 1 000 kr inte tillbaka. Resterade belopp betalas vid ankomst.

Fiskekort: 50 kr/dag eller 400 kr/år.

Fiskeguide: 1 000 kr. En halvdag tillsammans med en fiskeguide. Introduktion om sjön och fiskarna, en gemensam fisketur och slutligen genomgång av hur fiskarna rensas och filéas. All utrustning ingår.

Guidad tur i Näs naturreservat (1 timme): 500 kr

Tomasbo en röd stuga med vita knutar i naturmiljö med utsikt över Skedvisjön.

Tomasbo

Tomasbo är ett charmigt rött torp med vita knutar. Doftande kaprifol vid dörren, glasveranda och sjöutsikt gör detta till en riktig torpardröm.
Läs mer eller boka >

Nybyggda ekostugan Björkmans utsikt över Skedvisjön.

Björkmans

Ett nybyggt fritidshus med tre rum och ett loft.
Läs mer eller boka >

Stugan Karl Anderssons, nybyggd ekostuga nära Skedvisjöns kant.

Karl Anderssons

Ett nybyggt fritidshus med tre rum och ett loft.
Läs mer eller boka >